layout_hu_header_logo-400x120_1_default

Neked is sikerülhet könnyedén álomszép mandalákat festeni

Ne érd be a béna és félkész képekkel, amiket csak a fiókodnak gyártasz. A mandala pontozó tanfolyamoknak köszönhetően viharos sebességgel fogsz fejlődni, és nem kell többé szégyenkezned az alkotásod miatt.

A Pontozott Világ Akadémia Magyarország első pontozó technika témájú tudásbázisa

Alap- és haladó pontozott mandala festő tanfolyamok, mandala minták, pontozott mandala oktató videók  

Prémium tagként elérhető: * Több, mint 110 tömény oktató anyag * Hetente új videós oktató anyag * Hetente közös kreatív foglalkozás, kihívások * Havonta egy ajándék workshop * Mini kurzusok * Zárt Facebook csoport tagság *

Egyedül nem mersz belevágni, mert úgy gondolod, hogy neked ez úgysem sikerülhet?

Azt gondolod, hogy neked nincs ellég kézügyességed mandalát festeni?

Keresel egy új hobbit, amivel végre kitűnhetsz a környezetedből és sikerélményed lesz?

Túl sok a stressz az életedben és szeretnél végre valamit ami igazán megnyugtat?

VAN SEGÍTSÉG!

A Pontozott Világ Akadémián a legelső mozdulattól indulva tanulhatod meg a pontozott mandala festés lépéseit, a különféle mintákat és a legfontosabb trükköket, amikkel azonnal sikerélményed lesz. Az oktató videók és a közös online foglalkozások segítségével kézenfogva vezetlek végig a legegyszerűbb mandalától egészen a haladó szintű, WOW hatású képekig. Az alkotás bizonyítottan csökkenti a stresszt, növeli az önbizalmat és frissen tartja az elmét. A mentális egészség megőrzésének az egyik legjobb módja. 

Képzeld el milyen lenne, ha mostantól te is képes lennél mágikus hatású pontozott mandalákat festeni. Bármikor készíthetsz egyedi ajándékot, különleges módon dekorálhatod a lakásod, de akár saját mandalafestő vállalkozásod is lehet, hiszen ehhez is támogatást kapsz a Akadémián. Nem kell többet szürke kisegérként a háttérben megbújnod, mert az alkotásaiddal mindenkit elbűvölhetsz. 

Vagy inkább maradsz az, aki eddig voltál? Próbálkozol egyedül, és gyártod a kukának a képeket, miközben irigykedve nézed a facebook csoportban megosztott szebbnél szebb mandalákat? Vagy inkább nem is csinálsz semmit, és újabb dolgot pipálsz ki a sikertelenség listádon? 

11 ok, amiért a pontozó emberek magabiztosabbak, mint a többiek:

Sokan félnek elkezdeni a pontozást, mondván nekik nincs kézügyességük. Elárulok egy titkot. Én sem tudok rajzolni, a pontozás mégis megy. Ugyanis nem kell hozzá tudni rajzolni. Amint ezt valaki felismeri és átlendül a „nem tudom, nem vagyok képes rá” állapoton, az azonnal rádöbben, hogy bizony neki is vannak kreatív képességei. Csak valamikor réges-régen elhitte, hogy képtelen ilyenekre. Még az is meglepődik, aki sokféle más kreatív technikát kipróbált már. Igaz, vannak szabályok, de azok betartása mellett a lehetőségek végtelenné válnak.

Nem titok, a pontozás kezdete számos kihívást hozhat. Példaként mindig a járni tanuló baba példáját hozom. Mikor először megteszi az első bátortalan lépését, akkor mindenki örömujjongásba kezd. Majd csetlik-botlik, sokszor orra és fenékre esik, de mindig feláll és újrakezdi. Mindeközben ott van mögötte az anyukája, aki bátorítja és felsegíti, ha szükséges. Ez az a képesség, ami mindannyiónkban ott van, mégis megfeledkezünk róla. Ott van a küzdés, a kitartás és az akarat, hogy bármi is lesz, én ezt meg fogom tanulni. És meg is tanulod. Amikor bátortalanul leteszed az első pontjaid, az olyan, mint amikor megtetted annak idején az első lépésedet. Tökéletes volt? Dehogy. Abbahagytad ezért? Ugyan már… nem. Mondott anyukád olyat, hogy „de béna vagy kislányom… ez neked sosem fog menni”? Nem… Erre kérlek én is téged. Légy legalább olyan türelmes önmagaddal a pontozás elején, mint amilyen az anyukád volt veled, mikor járni tanultál. Talán elég ez az egy mondat. Ez az egy emlékeztető és elkezded felfedezni a régi erődet, a régi kitartásodat. És nem csak a pontozásban.

Van egy rendkívül rossz szokásunk. Szeretjük észrevenni a tökéletlen dolgokat, majd jó sokáig rágódni rajtuk. Ez rossz helyen van, ez túl kicsi, ez meg nem is kör alakú…

Mi történik, amikor csak arra figyelünk, ami hibás, ami nem tökéletes? Egyszer csak azt vesszük észre, hogy minden rossz. Minden csúnya és a világ egy borzalmas hely. Ellenben mi történik, ha elkezdjük észrevenni a szépségeket? Ha odafigyelük az apró csodákra? A világunk elkezd megváltozni, és azt vesszük észre, hogy egyre jobb így élni.

A pontozásnál sosem szabad megállni az első néhány sor után, hogy ez nem szép. Haladni kell tovább, hagyni hogy épüljön, növekedjen a mandalánk. Amikor egy kép elkészül, akkor annak van egy markáns összhatása. Aki friss szemmel (a hibázások emlékének teljes hiányával) néz rá a képre, csak azt látja, hogy ez rendben van. Egy rutinos pontozó már nem áll le a saját képében a hibákat keresni. Nem kezdi el bántani magát, amiért nem gépiesen tökéletes. Megtanul a hibák helyett arra fókuszálni, hogy mi az, amit elismerhet. Mert a hibák állandó keresése egy beszűkült, kényszerű világot teremt. Aki pontoz, az az alkotásaival új dimenziókat és tereket nyit ki ehelyett.

A pontozás a technikából adódóan lelassítja az embert. Kiveszi az állandó gondolkodás taposómalmából és megteremti a belső béke szigetét az alkotás idejére. Ebben az állapotban sokkal nehezebb beleállni a szokásos játszmákba.  Maga az alkotás folyamata is türelemre tanít. A kapkodás csúnya pontokat és deformált mintákat hoz. A kezdeti teljesítménykényszer hamar átfordul az alkotás öröméért végzett tevékenységbe, ahol az idő fogalma teljesen átalakul.

Amikor felfedezzük, hogy képesek vagyunk akadályokat leküzdeni, hogy vannak rejtett képességeink, amiket mások is felismernek, amikor az általunk végzett tevékenység pozitív visszajelzéseket eredményez, azok mind-mind hatással vannak arra, hogy hogyan is látjuk magunkat.
Aki pontozni kezd, az a saját bőrén, akár tudatosan is megtapasztalja, hogy milyen érzés az, amikor képes ledönteni az útjába kerülő akadályokat. Volt már olyan, hogy tízszer is nekikezdtél valaminek, majd tizenedjedjére sikerült? Emlékszel az bizsergető érzésre a testedben? Emlékszel a gondolatra, hogy „igen, megcsináltam!”? Pontosan ilyen érzés az is, amikor elkészül az első igazi pontozott mandalád.

Majd jön a következő lépcsőfok, amikor a saját családtagjaid ámulnak el, hogy te ilyenekre is képes vagy? Az elegédettség finom mámora járja át ilyenkor a tested. Már csak ezért is érdemes belekóstolni a pontozásba.

A pontozásban van egy titkos fegyver. A festék. Egész pontosan a festékek színe. Hogy jön ez az örömforráshoz? A színek gyógyító, tápláló hatását nem kell bemutatnom. Azt szoktam javasolni mindenkinek, hogy a festéshez olyan színt válasszon, amire ha ránéz, akkor az bukjon ki belőle, hogy „wow, ez mennyire szép szín!”. Amikor megtalálod ezt a színt, olyankor minden egyes pont lerakásakor átjár egy kellemesen lágy érzés, és egyszerűen csak élvezed, ahogy szaporodnak a pontok a felületen. Ez az az érzés, ami kinyitja a kreativitás újabb és újabb kapujait, amik egyre több és több sikerélményt hoznak. A sikerélmény pedig újabb alkotásra invitál olyan színekkel, amik élvezetet okoznak. Ez egy olyan pozitív spirál, ami a legmélyebb gödörböl is ki tud rángatni.

Ahogy egyre jobban fejlődsz a pontozásban újabb és újabb lehetőségek jelennek meg az életedben, akár az alkotás, a tanítás, vagy a vállalkozás területén. De sok esetben pont azáltal, hogy megnövekszik az önbizalmad, ami az egész életedre kihat, megváltozik az energiád, ami szintén új lehetőségeknek nyit kaput. Sokaknak nyílt már kiállítása is volt. Persze nem kell csak a pontozásra gondolni. Azzal, hogy változol, változik az egész életed és a körülményeid is.

A pontozásban mindezeken túl van még egy nagyszerű lehetőség. Amikor elkezded használni a pontozót, az egész folyamat tűpontosan megmutatja, hogy milyen nehézségekkel küzdesz az életedben. Ha tudatosan felismered ezeket a momentumokat, akkor az már fél győzelem. Innentől lehetőséged van változtatni. Igaz ez akár a mozdulatok minőségére is. A  pontozással idővel lágyulnak, finomodnak a mozdulataid. A kezdeti kapkodós, férfias, erőteljes mozdulatok nőiessé, légiessé tudnak válni. Ahogy ezeket megtanulod tudatosan kontrollálni, megváltoztatni, az szépen kigyűrűzik az életed más területeire is. (Mindezekről személyre szabottan, részletesen a workshopokon van szó.)

Ha megtanulsz pontozni, akkor olyan használati tárgyakat, eszközöket, ruhákat tudsz készíteni, amivel garantáltan kitűnsz a tömegből. Ha vágysz arra, hogy kilépj a szürke kisegér szerepből, akkor a pontozás mindig jó választás lehet.

A pontozott mandalák rendkívül erőteljes, fókuszált energiával készülnek, amitől a képek minősége, energiája is messze különbözik a másfajta technikával, vagy akár nyomtatva készült mandaláktól.

A színek, a formák és a belevitt energia minősége a test-lélek-szellem finomenergetikai rendszerére együttesen is hat. Egyszerűsítve: ha pontozott mandalát festesz, sokat teszel a gyógyulásodért.

Mára már több ezer főt számlál a pontozótechnikával foglalkozók csoportja. Ez egy olyan közösség, ahol hozzád hasonlóan elszánt, kitartó, és egyáltalán nem átlagos emberek gyűltek össze. Mindenki átmegy a kezdeti nehézségeken, ismerik a bizonytalanságot, a félelmeket, éppen ezért pontosan tudják, hogy min mész keresztül az elején. Segítenek, támogatnak. Az ilyen emberek összetartó, tápláló ereje felbecsülhetetlen. A személyes találkozókon, táborokban, workshopokon pedig nem egy barátság született már.

Az alap pontozott mandala festő tanfolyam anyagai,
amivel megalapozod a tudásod:

Pontozás alapozó:

 • A pontozók helyes használata, amivel nagyságrenddel lerövidítheted a gyakorlási szakaszt.
 • Hogyan fesd le az alapokat
 • Hogyan találd meg a megfelelő festékállagot, ami a szabályos pont egyik titka.
 • Hogyan készíts szabályos pontot, anélkül, hogy előtte heteken át kellene próbálkoznod.
 • Hogyan kezdj el a mandalát, még akkor is, ha nincs elképzelésed arról, hogy mi lesz a folytatás.
 • A világ legegyszerűbb pontozott mandaláját, amit még te is el tudsz készíteni kezdőként.

+ Ajándék videó

 • Mire festhetsz, ha nem csak az unalmas vásznat akarod feldíszíteni.

Pontozás esszencia:

 • A levél minta
 • A szélforgó minta
 • A spirál minta
 • Hogyan készíts különböző formájú csepp mintákat
 • Hogyan használd a csepp minta gyakorló lapot
 • + Csepp minta gyakorló lap
 • A random pontoz
 • A random pontozás színátmenettel
 • Hogyan építs fel egy mandalát
 • + Mandala készítési videó az eddig tanult elemekből

Pontozás extrák:

 • Hogyan válassz színt, anélkül, hogy megölnéd a kreativitásod
 • Hogyan használd a színeket, színkeverés módja
 • A barna szín kikeverése
 • Mi az a színkör és mire jó, hogyan párosítsd a színeket (pdf)
 • Hogyan fesd le az alapokat
 • + Alapfestési technikák
 • Pontra pont variációk
 • Világos háttér használata
 • Mit csinálj, ha elrontottad
 • Vonal körbe pontozása, hogyan csináld, hogy ne torzuljon el
 • Lakkozás – a titkos fegyver?
 • Nincs ötletem, mit csináljak
 • “Nincs ötletem mandala”

Haladó pontozott mandala festő tanfolyam anyagai,
amivel mélyítheted a tudásod

3D hatás tudatos alkotással:

 • Mitől lesz valóban ütősen 3D hatású a pontozott mandalád.
 • Milyen elemeket használj, és hogyan
 • Hogyan használd a színeket hozzá
 • Hogyan használd a formákat a 3D hatás eléréséhez

Körzővel szerkesztett mandalák:

 • Mandalaszerkesztés körzővel – különleges mandalákat készíthetsz ezután, geometrikus formákkal – 4 különböző minta részletes bemutatása, szerkesztéssel

3D hullámos minták:

 • 3D virág
 • 3D hullám
 • 3D virág – szögletes

3D fonott minta

3D koszorú minta

Ezen túl még ezeket az oktató anyagokat is megtalálod az Akadémián:

- hetente bővülő mintákkal és technikai tudnivalókkal -

Prémium tagként mit kapsz az alap- és haladó tanfolyami anyagokon túl?

A Prémium előfizes tartalmazza az alap- és haladó tanflolyami anyagokat, és az elmúlt években ekészült összes mendala mintát. Ezeken túl hetente új videós tananyag készül. Havi 2 mandala/minta, és 2 technikai jellegű oktató anyag (eszközhasználat, marketing, vállakozás, önfejlesztés, praktikus tippek, trükkök stb. témákban) Az új videók minden szerdán érkeznek.

Hetente új videós tananyag készül. Havi 2 mandala/minta, és 2 technikai jellegű oktató anyag (eszközhasználat, marketing, vállakozás, önfejlesztés, praktikus tippek, trükkök stb. témákban) Az új videók minden szerdán érkeznek.

Ahhoz, hogy minőségi változást tudj elérni akár a pontozásban, akár a pontozás mellékhatásaként az életed más területein is, alapvető feltétel a GYAKORLÁS. A közös pontozás erre ad lehetőséget. A csoport energiája átlendít a nehézségeken, a közösség élménye pedig erőt ad. Ha pedig elakadtál, kérdezhetsz. Azonnali segítséget fogsz kapni. 

A közös pontozások időpontja: csütörtökönként 19:00 órától 20:15-ig

A heti rendszeres oktatási anyagokon túl lehetőség van mélyíteni a meglévő tudásodat a tematikus workhshop sorozatok alkalmával is, ahol az adott témán túl mindig ránézünk a korlátozó gondolatokra, blokkokra és a nehézséget okozó problémák esetleges lelki okaira is. 

Az én célom az, hogy a lehető legtöbbet hozd ki magadból, ezért minden hónapban segítséget adok, hogy még jobban megismerd önmagad. Az önismereti workshop-okon művészetterápiás eszközökkel fogunk haladni, minden hónapban adott témával.

A workshop-ok minden hónap utolsó hétfőjén lesznek megtarva, este 19:00 órától.

A facebook csoportban lesznek minden hónapban megosztva a közös pontozások videói, az új anyagok elérhetőségei.  Itt egy olyan elit közösség lesz, akik valóban elköteleződtek a fejlődésük érdekében. 

Aki tanítani fog:

Szalóki Ildikó vagyok, a Pontozott Világ Akadémia alapítója. Az elmúlt években közel 1000 alkotni vágyó embernek tanítottam meg a pontozott mandalák titkát. Nekem hosszú hónapokba telt, amíg magamtól rájöttem minden apró trükkre, fogásra, de neked nem kell már ennyi ideig próbálkoznod. Ott leszek, és a videókon keresztül végig segítelek a folyamatban.

Számos stressz és blokk oldó módszert tanultam meg, amivel támogatni tudlak a közös utunk során, hogy te magad is fel tudd fedezni az igazságot: MINDIG TÖBBRE VAGY KÉPES, MINT GONDOLNÁD. 

Szaloki-Ildiko

Olvasd el mit üzennek azok, akik már bent vannak:

Gyakori kérdések

A megújuló előfizetés csak bankkártyás fizetéssel lehetséges. 

A nem automatikus megújulású előfizetések esetén sikertelen bankkártyás tranzakció esetén lehetséges utalással fizetni – ehhez külön egyeztetés szükséges. 

Minden ÚJ oktatási anyag már csak az előfizetéses felületen lesz elérhető, vagy a tematikus tanfolyamok részeként.

A közös alkalmak videói a kapcsolódó facebook csoportban is elérhetőek lesznek az adott hónapban.  Az ajándék workshop videóját csak az aktuális hónapban aktív előfizetők kapják meg.  Ezek utólag nem elérhetőek mások számára. 

A prémium tagság tartalmazza az alap és haladó tanfolyami anyagokat is, és azon túl számos extrát (mandala mintákat, rengeteg technikai videót, közös pontozási lehetőséget, állandó kedvezményt a webáruházban, fb csoport tagságot).
A külön elérhető tanfolyami anyag azok számára megoldás, akik nem akarnak, vagy nem tudnak élni az extra lehetőségekkel. 
A prémium tagságot úgy állítottam össze, hogy abban minden benne legyen azok számára, akik fejlődni szeretnének.

Az oktatási anyagok egy zárt felületen vannak, nem letölthetőek, viszont bármikor újra és újra megnézheted, amíg tart az előfizetésed. 

IGEN! Az oktatási anyagok úgy vannak felépítve, hogy teljesen nulláról kezdve el tudsz jutni a haladó szintig. (Az előfizetés tartalmazza az alap és haladó tanfolyami anyagokat is.) Havi tagdíjas rendszerben a heti közös pontozós alkalmak remek lehetőséget adnak a gyakorlásra és a tanulásra. Ha kezdő vagy, a lehető legjobb helyen vagy, hogy megtanuld a technikát, és rakétasebességgel fejlődj. 

Az alap- és haladó tanfolyami anyagok, és speciális kurzusok éves hozzáféréssel érhetőek el. A Kispontos és a Prémium Pontos előfizetések automatikusan havonata megújulnak. Ha egy hónap után szeretnéd lemondani, akkor arra az ügyfélszolgálat elérhetőségein bármikor lehetőséged van. 

Valahol mindkettő. A Pontozott Világ Akadémia Magyarország legnagyobb pontozó technikai oktató bázisa. A pontozó technika viszont sokkal sokkal több, mint kreatív elfoglaltság. Egy igazi aranybánya a mentális egészség eléréséhez. Örömforrás, kreativitás fejlesztő, erőforrás tápláló, önismereti eszköz. A közös foglalkozások ebben nyújtanak segítséget.

Aktív előfizetés esetén a megadott bankkártya adatok alapján a fordulónapon automatikusan leemelődik az összeg a számládról, nem kell külön figyelned erre. Sikertelen fizetés esetén a rendszer új fizetési linket fog küldeni. Ha időközben a bankkártya adataid megváltoztak, azt a fiókodban tudod módosítani. Figyelj rá, hogy mindig az aktuális adataid legyenek elmentve, mert a fordulónap után, sikertelen fizetés esetén nem lesz hozzáférésed az oktatási anyagokhoz.

Egyszerű lemondás

Előfizetésed bármikor lemondható az ügyfélszolgálat elérhetőségein. A lemondás időpontja az, amikor emailben vagy telefonon jelezted a lemondási szándékod. 

Mennyibe kerül mindez?

Választhatsz, hogy csak az alap- és haladó tanfolyami anyagokat kéred, vagy inkább ennél sokkal többet, Prémium tagként.

Az Akadémia tudástárába több év felhalmozott videós oktatóanyaga belekerült úgy összeállítva, hogy a teljesen kezdő szinttől a profi mandala festő szintig el tudj jutni. Emellett rendszeres önismereti workshopokon is részt vehetsz, így tízezreket spórolhatsz 

Ehhez nem kell százezreket költened különböző tanfolyamokra és workshopokra, elég csak havonta egy családi pizza árát magadba fektetned. Egy személyes workshop árának feléért, havi 7.990 Ft összegért az összes oktató anyag rendelkezésedre áll, hogy mostantól magabiztos, kiegyensúlyozott és sikeres mandalafestő legyél.

Ne várakozz tovább, és regisztrálj most!

Figyelem! Az akadémiára magánszemélyek regisztrálhatnak.

Válassz a lehetőségek közül

Prémium Pontos tagság egy évre

Havonta automatikusan megújul, csak bankkártyás fizetés, bármikor egyszerűen lemondható. 2 hónap ajándék!
79.900 Ft / év
 • Hozzáférés az ÖSSZES alap- és haladó oktatási anyaghoz
 • Hozzáférés az ÖSSZES mandala és minta oktató anyaghoz (3D hatás is)
 • Hozzáférés az ÖSSZES technikai tudásanyaghoz
 • Hetente új oktatási anyag
 • Hetente közös pontozás, kihívások, mentorprogram
 • Minden, a Pontozott Világ által szervezett többnapos workshopsorozat ajándékba jár
 • Ajándék önismereti workshop havonta egyszer
 • Zárt Facebook csoport tagság

Kattints a Megrendelem az előfizetést gombra, majd töltsd ki a regisztrációs űrlapot az adataiddal. 

A bankkártyás fizetés Stripe-on keresztül történik. Amíg a fizetési folyamat le nem zárul, addig ne hagyd el az oldalt! Várd meg, amíg a rendelési információk megjelennek. Addigra a megadott email címedre megérkeznek a fiókod adatai. FONTOS! Első lépésben változtasd meg a jelszavad, és csak utána próbálkozz a belépéssel. Belépéskor használd a regisztrációkor megadott mail címedet. Belépés után a Tananyagok menüpontban fogod megtalálni a tagságodhoz tartozó összes oktatási anyagot. 

 • Fizetés online, bankkártyával
 • A regisztráció és fizetés után azonnal hozzáférsz a tananyagokhoz és megkezdheted a tanulást 
 • Az aktuális héten már csatlakozhatsz az online közös pontozáshoz Prémium pontos előfizetőként
 • Prémium Pontos és Kispontos előfizetés esetén minden hónapban automatikusan levonásra kerül a bankkártyádról az előfizetés összege, és megújul a hozzáférésed újabb egy hónapra, amíg le nem mondod. 
 • Az előfizetés bármikor lemondható az ügyfélszolgálat elérhetőségein. 
 • Akadémiai tagságot, tanfolyamokat csak magánszemélyként tudsz vásárolni. 

Ne arról dönts, hogy kell-e neked az oktató anyag!

Dönts inkább arról, hogy meddig ülsz tétlenül, vágyakozva arra, hogy te is alkoss valami szépet. Meddig akarsz még egyedül próbálkozni, és szórni a pénzt az elrontott képekre? Meddig akarsz még olyan életet élni, ahol idegronccsá válsz a sok stressz miatt? Meddig akarsz még sikertelen lenni?

Ha meghoztad a döntésed, akkor kattints ide és tedd meg az első lépéseket:

Ügyfélszolgálat:

Email: ildiko@pontozottvilag.hu

Telefon: 06203289228 (munkanapokon 9-17:00 óra között)

Copyright 2022. Minden jog fenntartva – Pontozott Világ kft. – Szalóki Ildikó

Powered By MemberPress WooCommerce Plus Integration